Victron MultiPlus-II: ESS alleskunner

  • Geplaatst op
Victron MultiPlus-II: ESS alleskunner

De Victron MultiPlus-II is hét centrale apparaat in een Victron energieopslagsysteem (ESS).

De MultiPlus-II is hét centrale apparaat in een Victron energieopslagsysteem (ESS). Het vormt de onmisbare en geoptimaliseerde laad- en omvormbasis voor de wisselwerking met MPPT-zonneladers of netgekoppelde PV-omvormers. De Victron Energy MultiPlus-II is hier gewoon op voorraad en daarom direct leverbaar. Voor bovendien een perfecte prijs.

De MultiPlus-II verenigt de Victron Energy MultiPlus en de Victron Energy MultiGrid in één compacte combinatie. Naast alle functionaliteiten van de MultiPlus, kan de MultiPlus-II via een externe stroomtransformator PowerControl en PowerAssist inschakelen, en zo het eigen verbruik met externe stroomdetectie (van maximaal 32A) optimaliseren. Het aandeel van de MultiGrid in de MultiPlus-II is eveneens groot: laatstgenoemde beschikt over alle functies daarvan. Een geïntegreerde eilandbedrijf-beveiliging staat bij de MultiGrid centraal, en daarmee in de MultiPlus-II.

De Victron Energy MultiPlus was en is al een krachtige sinusgolf-omvormer én geavanceerde acculader, met adaptieve laadtechnologie en een snelle AC-wisselschakelaar.

De Victron Energy MultiGrid is eveneens specifiek gericht op het gebied van energieopslag, maar dan voorzien van een ingebouwde en internationaal goedgekeurde anti-eilandvoorziening.

Zoals gezegd, de Victron MultiPlus-II combineert beide: de MultiPlus en de MultiGrid.

Wat doet PowerAssist?
De PowerAssist van de MultiPlus-II voorkomt overbelasting van de accu. Dit doet het indien nodig door een automatische verlaging van de laadspanning van een AC-bron zoals een aggregaat of een walaansluiting.

Ononderbroken wisselstroom
Is er een korte of langere stroomstoring? Of is er sprake van een ontkoppeling van de aggregaat of walaansluiting? In dat geval zal dankzij de UPS (Uninterruptible Power Supply) van de MultiPlus-II géén stroomonderbreking (met als gevolg uitval van apparaten) plaatsvinden. De omvormer van deze MultiPlus neemt dan namelijk automatisch de apparaatvoeding over. Dit gebeurt in milliseconden, zodat de aangesloten elektronica gewoon blijft functioneren.

Monitoring en controle op afstand
Het systeem waarvan de MultiPlus-II het middelpunt vormt, is te koppelen met een Victron GX monitoringsapparaat. Bijvoorbeeld de Cerbo GX. In combinatie met de gratis VRM App en de gratis VRM Portal website zijn de instellingen en werking van het systeem regel-, reset- en anderszins instelbaar; op afstand via een LAN of elders ter wereld via internet.

De belangrijkste kenmerken van de MultiPlus-II

  1. Dubbele functionaliteit (omvormer/lader)
    De MultiPlus-II combineert een krachtige sinusomvormer en een geavanceerde acculader in één compact apparaat. Dit maakt het systeem eenvoudiger en ruimtebesparend.
  2. PowerAssist-functie
    De PowerAssist-technologie voorkomt overbelasting van de netstroom of generator door automatisch vermogen van de accu toe te voegen wanneer nodig. Dit maakt de stroomvoorziening ook stabieler.
  3. Ononderbroken stroomvoorziening (UPS-functie)
    Valt de netspanning weg, bijvoorbeeld bij een stroomstoring? Dan schakelt de MultiPlus-II naadloos over op de omvormerwerking. Zo blijven de aangesloten apparaten zonder onderbreking werken.
  4. Meer lezen? Zoals over de voordelen 4 t/m 10? Dat kan op onze nieuwe Victron MultiPlus-II pagina.

 

Acculaders.nl heeft het grootste aanbod direct leverbare Victron producten online!